Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioşi: „Să cultivăm viața și sănătatea, repectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autorități”

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioşi să aibă încredere în medici şi să respecte cu stricteţe măsurile luate de autorităţile competente pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

27 oct. 2021, 13:03
Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioşi: „Să cultivăm viața și sănătatea, repectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autorități”
Patriarhul Daniel, mesaj pentru credicioşi: "Să cultivăm viața și sănătatea, repectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autorități"

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credicioşi. În zi de sărbătoarea ÎPS Daniel face apel către credincioşi pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţile competente şi îi îndeamnă să se vaccineze.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credicioşi

„Epidemia aceasta, care în mod neașteptat a cuprins lumea întreagă, a devenit pandemie. Oamenii au strigat în trecut cu post și rugăciune cu multe lacrimi. Au cerut ajutor Sfântului Dimitrie să oprească pandemia. (…) Să ne rugăm și noi Sf. Dimitrie să înceteze această pandemie, care a devenit agresivă. A înmulțit lacrimile în toată lumea. Sf. Ioan Iacob de la Neamț a tămăduit o mulțime de bolnavi. (…)  Să ne ajute Dumnezeu să învățăm de la acești sfinți rugăciunea necontenită și smerenia cea multă. Tâlharul de pe cruce nu a mai apucat să săvârșească fapte bune.

Citeşte şi Octavian Jurma, scenariu optimist: Vom coborî sub 10.000 cazuri, la începutul lui noiembrie

Sunt prieteni ai lui Hristos, deci aducători de vindecare sufletească și trupească, în vreme de boală.

De aceea noi ne rugăm să ne păzească de orice primejdie și, de asemenea, îi rugăm să ne dăruiască multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu, pace și bucurie pentru a spori în credință și în iubire creștină.

Viața si sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie și multă grijă, repectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autoritățile competente. Fiecare trebuie să fie conștient liber și responsabil când sănătatea lor e în pericol. Nu știm dacă suntem suficient de pregătiț să trecem dincolo”, a transmis Patriarhul în cadrul Liturghiei în cinstea Sfântului Dumitru.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 512 decese dintre care 4 anterioare.

Citeşte şi Nelu Tătaru, anunţ despre Sărbătorile românilor în plin val 4 al pandemiei

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că au fost confirmate 3.661 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta până la data de 24 octombrie.

Potrivit INSP, au fost raportate 6.022 de secvenţieri de la laboratoarele Institutului ‘Cantacuzino’, Institutului „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova, „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.