Patriarhul Daniel a oficiat prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului VIDEO

Patriarhul Daniel a oficiat, duminică, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, eveniment la care au asistat şi circa 2.500 de tineri care au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea.

04 sept. 2016, 07:44
Patriarhul Daniel a oficiat prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului VIDEO

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi ierarhi, preoţi şi diaconi, au oficiat, duminică, prima Sfânta Liturghie la Catedrala Naţională.

La eveniment au asistat şi circa 2.500 de tineri, veniţi din diferite ţări ale lumii, care participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea (ITO 2016), organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Citeşte şi Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, vrea să dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

În cadrul ITO 2016, tinerii au participat, vineri, la Sala Palatului din Capitală la conferinţa cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieţii, urmată de „Procesiunea Luminilor”. Tinerii s-au deplasat, purtând lumânări în mâini, de la Sala Palatului pe Calea Victoriei până la Catedrala patriarhală.

Programul zilei de sâmbătă al ITO 2016 a cuprins şi un concert în aer liber, în Parcul IOR din Capitală, unde au cântat Elena Gheorghe, Smiley şi trupa Bere Gratis.

Citeşte şi Catedrala Neamului primeşte trei milioane de euro de la Primăria Capitalei. Firea: E foarte important şi necesar