Patriarhul Daniel, surprins când mergea la vot. Unde a votat Preafericitul

Patriarhul Daniel a mers să voteze duminică după masă, în jurul orei 17.30. Îmbrăcat în alb şi sprijinit în toiagul de patriarh, Preafericitul era însoţie de doi prelaţi.

10 nov. 2019, 15:14

PF Daniel a votat la Şcoala Ienăchiţă Văcărescu din centrul Capitalei, în apropierea Patriarhiei. La ieşirea din secţia de votarea a împărţit iconiţe celor prezenţi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Duminică, 10 noiembrie 2019, aproximativ 19 milioane de români sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege viitorul președinte. RomaniaTV.net vă ţine la curent cu cele mai importante evenimente ale zile, oferind, după ora 21.00, primele rezultate ale scrutinului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Citeşte şi: Într-un sat din Vâlcea voturile se strâng în butoiul cu murături

În ce interval orar se desfășoară votarea? 

• Votarea începe duminică la ora 7,00 și se încheie la ora 21, 00.
• Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23,59.

Cu ce acte de identitate se votează? 

Alegătorii votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv:

• cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; titlul de călătorie; carnetul de serviciu militar.

IMPORTANTPaşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Cum se desfășoară votarea? 

• Alegătorii îşi prezintă actele de identitate operatorilor de calculator, care preiau şi introduc datele personale ale alegătorilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), conform hotărârii Autorităţii Electorale Permanente. (Art. 44, alin. (5) din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare)