Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, spitalizat în timpul vizitei desfăşurate în SUA

Arhiepiscopul şi Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, a fost internat în spital chiar în timpul vizitei sale în Statele Unite.

25 oct. 2021, 09:43
Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, spitalizat în timpul vizitei desfăşurate în SUA

Între timp, starea de sănătate a Patriarhului s-a ameliorat semnificativ, a anunţat arhidioceza ortodoxă greacă a Americii printr-un comunicat citat de Agerpres.

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I s-a simţit rău după zborul cu avionul

Înaltul prelat a acuzat stări de rău înainte de o slujbă desfăşurată la Catedrala Sfintei Sofia din Washington, „din cauza zborului lung şi a programului evenimentelor după sosire„, potrivit comunicatului.

Medicul său personal i-a recomandat să rămână internat la Spitalul Universitar George Washington, din Washington, pentru a fi ţinut sub observaţie.

Citeste si Patriarhul Daniel, apel către credincioşi pentru respectarea „cu stricteţe” a recomandărilor medicilor: ”Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu rugăciune, smerenie şi multă grijă”

Bartolomeu I urmează să fie externat în cursul zilei de azi. Vizita sa în SUA a început sâmbătă şi va continua până la 3 noiembrie.

Vizite în România ale Patriarhului Bartolomeu I

Sanctitatea Sa a vizitat România în anul 2010. Pe parcursul celor trei zile petrecute în ţara noastră, înaltul ierarh a oficiat, împreună cu Patriarhul României, Sfânta Liturghiecu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, 27 octombrie, și, de asemenea, a participat la Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 28 octombrie.

De asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat România şi în toamna anului 2018 când a sfinţit, împreună cu Patriarhul Daniel, Catedrala Naţională. Slujba de sfinţire a fost urmată de prima Sfântă Liturghie oficiată în Catedrala Naţională, slujbă prezidată de Sanctitatea Sa.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”