Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, decorat de presedintele Basescu

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul de decorare, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Mare Cruce, a Preafericitului Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, care face o vizita in Romania incepand de vineri.

RomaniaTV.net
23 oct. 2014, 12:25
Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, decorat de presedintele Basescu

Potrivit unui comunicat al Administratia Prezidentiala, seful statului a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” – in grad de Mare Cruce Preafericitului Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, „in semn de inalta apreciere a contributiei la apararea valorilor ortodoxiei, pentru slujirea Locurilor Sfinte ale crestinismului, pentru restabilirea deplina a comuniunii bisericesti si consolidarea relatiilor cu Biserica Ortodoxa Romana”.

Decorarea a fost facuta la propunerea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, mentioneaza Presedintia.

PF Teofil al III-lea, patriarhul Ierusalimului, va face, la 24 octombrie, prima sa vizita in Romania dupa intronizare si, implicit, dupa impacarea cu patriarhul Daniel, in februarie, cand au luat sfarsit, oficial, neintelegerile privind Caminul romanesc pentru pelerini de la Ierihon.

Patriarhul Ierusalimului va ajunge in Bucuresti la 24 octombrie, urmand sa aduca, pentru hramul Catedralei Patriarhale, un fragment din lemnul Sfintei Cruci, incadrat intr-o icoana a Sfintilor Imparati Constantin si Elena. In ziua vizitei, la ora 13.00, va incepe procesiunea Calea Sfintilor pe Colina Bucuriei, de la Crucea brancoveneasca pana la Catedrala Patriarhala. In procesiune vor fi purtate icoana adusa de PF Teofil al III-lea, moastele Sfantului Domnitor Martir Constantin Brancoveanu si moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou. Acestea vor fi depuse, spre inchinare, in baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.