Patriarhul Kiril a inventat o rugăciune specială pentru Vladimir Putin, de ziua sa. El le-a cerut ruşilor să o rostească neîncetat în următoarele două zile

Președintele rus Vladimir Putin a împlinit astăzi 70 de ani, cu felicitări din partea subalternilor săi și cu o solicitare din partea Patriarhului Kiril tuturor laicilor și clerului să se roage pentru sănătatea celui mai longeviv Lider Suprem al Rusiei, după Iosif Stalin.

07 oct. 2022, 13:15
Patriarhul Kiril a inventat o rugăciune specială pentru Vladimir Putin, de ziua sa. El le-a cerut ruşilor să o rostească neîncetat în următoarele două zile

Putin, care a ajuns la putere în ultima zi a anului 1999, se confruntă cu cea mai mare provocare pe care a avut în cele peste două decenii în care a condus de facto Rusia, după ce invadarea Ucrainei a dus la cea mai gravă confruntare cu Occidentul, de la criza rachetelor din Cuba, din 1962.

De ziua lui, Putin este programat să participe la un summit informal al Comunității Statelor Independente la Sankt Petersburg, fosta capitală a imperiului fondat de Petru cel Mare și totodată orașul său natal.

Rugăciuni speciale timp de două zile

Oficiali umili l-au salutat pe Putin ca fiind salvatorul Rusiei moderne, în timp ce Patriarhul Kiril le-a cerut credincioșilor să rostească o rugăciune specială timp de două zile, pentru ca Dumnezeu să-i dea lui Putin „sănătate și longevitate”.

Te rugăm, Doamne Doamne, să dai marele tau har și generozitate, sănătate și longevitate șefului statului rus, Vladimir Vladimirovici, și să-l eliberezi de toți dușmanii vizibili și invizibili. Întărește-l în înțelepciune și putere spirituală”, este rugăciunea transmisă de Patriarhul Kiril.

Citeşte şi Vladimir Putin împlineşte 70 de ani. Cum a fost viaţa „ţarului” care e pe cale să arunce lumea în haos, de la bătăile din curtea şcolii, la cariera KGB-istă

Putin, care a promis că va pune capăt haosului care a cuprins Rusia după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, se confruntă cu cea mai gravă criză de război cu care s-a confruntat orice șef de la Kremlin, cel puțin de la războiul din 1979-1989, din Afganistan.

Chiar și aliații de obicei loiali ai Kremlinului au condamnat eșecurile armatei, deși până acum s-au oprit înainte în a-l critica pe președintele însuși.

Referindu-se la ziua de naștere a lui Putin, fostul purtător de cuvânt de la Kremlin, Abbas Gallimov, a spus că „la aniversări se obișnuiește să se sintetizeze rezultatele, dar rezultatele sunt atât de deplorabile încât ar fi bine să nu atragem prea mult atenția asupra aniversării”.

Citeşte şi Cine și cum l-a adus la putere pe Vladimir Putin. Ascensiunea incredibilă a „noului ţar”, de peste 20 de ani de neclintit de la Kremlin