Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, le-a cerut femeilor să evite avortul, recomandându-le, totodată, celor care nu îşi pot permite să îi crească, să îi dea Bisericii.

14 mai 2021, 14:59
Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Înaltul Ierarh vrea, totodată, prin această doleanţă să contribuie la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare„, a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul a identificat, ca principală modalitate de creştere demografică, scăderea numărului de avorturi.

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor. Biserica Rusă a înfiinţat zeci de centre de criză pentru gravidele aflate în dificultate

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a asigurat pe femeile care se gândesc să facă avort că Biserica Rusă „acceptă pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie„.

Citeste si Versiune „light” a vaccinului anti-Covid, omologată de Rusia. Se administrează într-o singură doză şi are eficienţă de aproape 80%

Înaltul Prelat a subliniat faptul că femeile însărcinate aflate în dificultate pot cere ajutor la cele 77 de centre de criză înfiinţate de biserică între Kaliningrad şi Kamciatka.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a amintit, recent, de schemele de sprijin prin care va oferi ajutoare financiare familiilor ruse greu încercate. Liderul de la Kremlin este de părere că principalul obstacol în calea unui număr mai mare de naşteri îl reprezintă veniturile mici.

Rusia, în declin demografic de la căderea URSS

Populaţia Rusiei a înregistrat cea mai mare scădere a populaţiei de la mijlocul anilor 2000, diminuându-se cu peste 510.000 de persoane pe parcursul unui an, potrivit statisticilor oficiale. Conform unor estimări preliminare, Rusia avea 146.238.185 de locuitori la 1 ianuarie 2021.

La fel ca multe alte ţări, Rusia este afectată de numeroase decese cauzate de infectarea cu coronavirus. Totodată, această ţară a suferit un declin demografic aproape permanent de la căderea URSS, în 1991, din cauza situaţiei economice dificile cu care se confruntă multe familii.

În paralel a scăzut şi numărul de avorturi înregistrate. În timp ce, după prăbuşirea URSS, în 1992, au avut loc circa 3,5 milioane de avorturi, numărul acestora a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020.

Citeste si Pandemia face ravagii în Nepal. Buteliile oxigen se golesc mai repede decât pot fi umplute