Patriarhul Rusiei le cere credincioşilor să se roage pentru pacea Ucrainei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a cerut sâmbătă credincioșilor să se roage pentru pace în Ucraina, în ajunul sărbătorii de Paște, în timpul unei slujbe în Catedrala Hristos Salvatorul din Moscova, transmite EFE.

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 15:20
Patriarhul Rusiei le cere credincioşilor să se roage pentru pacea Ucrainei

„Noi, ortodocșii, trebuie să ne rugăm la Domnul pentru pacificarea Ucrainei, sfârșitul violenței și triumful păcii”, a spus Kiril, citat de Agerpres.

Patriarhul rus a dat asigurări că, deși Ucraina este un alt stat și are o numeroasă minoritate greco-catolică, ‘este parte organică a Sfintei Rusii, este o țară ortodoxă’. ‘Suntem un singur popor în fața lui Dumnezeu. Suntem de credință ortodoxă, deși unii ar vrea să spună că poporul ucrainean are altă credință’, a adăugat el.

Patriarhul Kiril le-a cerut credincioșilor să se roage ‘pentru poporul rus care trăiește în Ucraina’ pentru ca Dumnezeu să impună pacea și să împiedice divizarea între ambele popoare, ruși și ucraineni.

După ce și-a declarat respectul pentru suveranitatea țării vecine, Kiril a anunțat că el personal se va ruga la Dumnezeu pentru ca actuala criză politică din Ucraina să fie depășită. El a mai spus că-i va cere lui Dumnezeu ca în Ucraina să fie ales un guvern legitim și Constituția să fie reformată, pentru a da curs cererilor poporului, lucru pe care îl solicită militanții proruși din estul Ucrainei.