Patrice Evra, riscă să fie exclus din fotbal. OM vrea să-l dea afară, UEFA vrea să-l suspende

Oficialii clubului de fotbal Olympique Marseille au deschis o anchetă internă pentru a stabili ''toate responsabilitățile'' în urma conflictului violent dintre fundașul Patrice Evra și un suporter, izbucnit la încălzirea jucătorilor, înainte de partida de la Guimaraes, cu Vitoria, din Europa League.

03 nov. 2017, 11:24
Patrice Evra, riscă să fie exclus din fotbal. OM vrea să-l dea afară, UEFA vrea să-l suspende

În orice caz, un jucător profesionist trebuie să-și păstreze calmul în fața provocărilor și insultelor oricât de nejustificate ar fi ele„, a comentat clubul Olympique Marseille, pe site-ul său. „La experiența lui, nu trebuia să reacționeze, oricât de urât l-ar fi insultat acest pseudosuporter„, a declarat şi antrenorul Rudi Garcia.

UEFA a declanşat şi ea o procedură disciplinară împotriva fostului internaţional francez al lui OM , ajuns acum la 36 de ani. Sancţiunea, care cu siguranţă va fi dură, va însemna finalul de carieră pentru Evra, dacă facem analogie cu un caz similar, cel al lui Eric Cantona, din 1995. Tot pentru că a lovit un suporter, Cantona a fost suspendat 7 luni.

Vezi şi Patrice Evra a lovit un fan cu piciorul în faţă. Jucătorul lui OM a fost eliminat înainte de startul meciului VIDEO

Pentru Evra, şapte luni de suspendare ar însemna că ar avea din nou permisiunea să joace fotbal după 1 iunie 2018, adică din în sezonul competiţional 2018/2019, la finalul căruia ar avea deja 38 de ani. Acest lucru este cu atât mai puţin probabil cu cât se vorbeşte că oficialii lui Olympique Marseille ar dori să-i rezilieze contractul, după incidentul din Portugalia.