PATRICIA ŢEICU A MURIT. Cum a început tot calvarul: „Mi-au apărut nişte bubiţe…”

Fiica lui Marius Țeicu a murit. Patricia era grav bolnavă, iar în acest an trebuia să să facă o nouă intervenție chirurgicală, de data aceasta la stomac. A murit însă miercuri, la vârsta de 41 de ani, după o grea suferinţă, aceasta fiind diagnosticată în urmă cu mai mult timp cu leucemie.    

02 aug. 2017, 09:42
PATRICIA ŢEICU A MURIT. Cum a început tot calvarul: „Mi-au apărut nişte bubiţe…”

Fiica lui Marius Țeicu a murit. Modul în care a descoperit boala este unul cu adevărat bizar. Niște pete asemănătoare unei alergii nu au alarmat-o prea tare pe fata cunoscutului compozitor. La două-trei luni a luat atitudine, de vreme ce bubițele nu-i dispăreau. „În 2015, mi-au apărut niște bubițe și am crezut că sunt pe fond nervos, că mă agit, pun pasiune în tot ce muncesc. Eu nu am avut nicio boală a copilăriei, nu răceam, nu am avut nimic, nu mă duceam la doctor. Și am crezut că totul e pe fond nervos, am stat vreo trei luni și apoi am fost la doctor. Am mers la dermatologie și acolo au descoperit că am tuberculoză. Nu aveam niciun simptom. Și-au pus întrebări: de ce tuberculoză?, că însemna că imunitatea e la pământ. Am făcut analize și am fost descoperită cu un retrovirus, HTLV. Eu am avut un tip de leucemie foarte nou. La noi nu prea există”, a mai spus Patricia la emisiune.

Și-a păstrat optimismul pe toata durata luptei

Nu toată lumea care este infectată cu acest virus se și îmbolnăvește. Doar la 2% din cei infectați se declanșează o boală. Se poate lua din transfuzii de sânge, contact sexual sau altă manevră sângerândă.

„Am stat izolată o lună jumate acasă din cauza TBC-ului și apoi am mers direct la Fundeni. Am făcut chimioterapie un an, am fost în Franța și mi-au spus că sunt ok, apoi mi-a revenit boala în forță”, s-a destăinuit femeia.

Patricia a fost supusă unor tratamente chinuitoare, dar șansa a fost de partea ei. Medicii i-au găsit destul de repede un donator compatibil și au început să se lupte cu boala.

Femeia de 40 de ani a trecut prin moment de-a dreptul cumplite: a fost operată pe cord deschis, a fost paralizată pe partea stângă, plus transplantul medular și multe alte obstacole în calea ei spre însănătoșire, care a durat doi ani.

Compozitorul Horia Moculescu a precizat pentru MEDIAFAX că Patricia Şeicu s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă, după „o suferinţă îngrozitoare”.

Patricia Ţeicu Rădulescu a fost căsătorită cu actorul Dan Rădulescu, cu care avea doi copii.

Fiica compozitorului a descoperit că suferă de leucemie în anul 2015, iar de atunci a dus o bătălie lungă pentru a învinge boala. Patricia Ţeicu suferea de o formă rară de leucemie.

Anul trecut, Marius Ţeicu anunţa că fiica sa avea nevoie de transfuzii urgente de sânge, rugându-i pe cunoscuţi şi pe prietenii săi să doneze sânge pentru a-i salva viaţa Patriciei.