Patriciu ar avea o avere de aproape 3 miliarde dolari, potrivit unui top făcut de chinezi

Dinu Patriciu este printre miliardarii lumii, într-un top făcut de chinezi. Omul de afaceri român se află pe locul 597, cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ocupând o poziţie aflată pe la mijlocul clasamentului, transmite România TV.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 13:31
Patriciu ar avea o avere de aproape 3 miliarde dolari, potrivit unui top făcut de chinezi

Conform topului realizat de chinezi, averea lui Dinu Patriciu a crescut faţă de anul trecut cu 72 de milioane de euro. Poziţionarea omului de afaceri român printre miliardarii lumii pare însă o surpriză, atâta timp cât, potrivit Top 300 Capital, Patriciu ar avea acum o avere estimată la doar 250 de milioane de euro.

Din tot imperiul financiar pe care-l deţinea până acum câţiva ani, Dinu Patriciu mai are doar două companii ale căror active imobiliare ar valora aproximativ 400 de milioane de euro.

Dinu Patriciu ar mai putea pierde încă 200 de milioane de euro şi în urma procesului de divorţ, dar şi a altor procese civile şi penale în care i se cere să-şi plătească datoriile.

Dinu Patriciu a cunoscut de-a lungul vieţii sale mărirea şi decăderea! A făcut primul milion după revoluţie, a înfiinţat prima firmă privată, a făcut parte din fondatorii PNL, a fost ministru, iar în 2007, când a vândut Rompetrol, a ajuns cel mai bogat român, cu o avere estimată la 3,4 miliarde de euro. Acum doi ani a fost la un pas de moarte şi a fost supus unui transplant de ficat.