Patriciu, dator cu 160 milioane euro la furnizorii MIC.RO şi bănci. Instanţa a rămas în pronunţare

Tribunalul Bucureşti a rămas, joi, în pronunţare în cazul insolvenţei Mic.ro, urmând să decidă şi dacă admite cererea companiei ca lichidatorul să fie RVA Insolvency sau solicitarea creditorilor ca lichidatorul să fie numit de ei.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 15:00
Patriciu, dator cu 160 milioane euro la furnizorii MIC.RO şi bănci. Instanţa a rămas în pronunţare

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail, deţinutp de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cerut ca lichidatorul judiciar să fie numit RVA Insolvency, iar creditorii au cerut ca lichitatorul să fie numit de ei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procedural, instanţa ar fi trebuit să rămână în pronunţare pe admisibilitatea în principiu a cererilor formulate de părţi şi să acorde un nou termen de judecată. Judecătorul a întrebat părţile dacă doresc o soluţionare rapidă a cauzei, lucru în interesul tuturor, şi dacă acceptă să rămână în pronunţare pe întreg fondul cauzei şi să fie unite etapa admiterii în principiu a cererilor cu fondul cauzei.

Toate părţile din dosar au fost de acord, astfel că instanţa a dat cuvântul pe fondul cauzei reprezentantului companiei Mic.ro Retail, care a explicat că lanţul de magazine duce lipsă de lichidităţi, în acest moment neputându-şi plăti datoriile faţă de creditori, au precizat sursele judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, acesta a spus că datoriile Mic.ro Retail se ridică la 698 de milioane de lei către creditori şi a cerut admiterea cererii de intrare în insolvenţă. Instanţa a rămas în pronunţare pe toate cererile formulate.