Patriciu, despre achitarea sa: M-am ştiut nevinovat, aştept aceeaşi sentinţă la recurs

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a fost achitat marţi în dosarul Rompetrol, a declarat că se aşteaptă la aceeaşi decizie şi în cazul unui recurs al procurorilor, deoarece s-a ştiut "întotdeauna nevinovat", iar "banii contribuabililor" puteau fi folosiţi mai bine de autorităţi.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 14:15
Patriciu, despre achitarea sa: M-am ştiut nevinovat, aştept aceeaşi sentinţă la recurs

„Eu m-am ştiut întotdeauna nevinovat şi, de aceea, mi se pare normal ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi – n.r.). S-ar putea să existe un recurs, dar eu cred că banii contribuabililor ar putea fi folosiţi mai bine”, a declarat Patriciu, întrebat dacă se aşteptă la un recurs din partea procurorilor.

În acelaşi timp, omul de afaceri a apreciat că, şi în cazul unui recurs, ar trebui menţinută decizia de achitare. „Cu siguranţă, pentru că mă ştiu absolut nevinovat şi eu, şi toţi ceilalţi”, a spus Patriciu pentru Mediafax.

Omul de afaceri nu a dorit să comenteze motivul pentru care a fost deschis dosarul Rompetrol. „E o poveste urâtă, care a durat şi aşa foarte mult, aşa încât nu mai are rost să comentăm tocmai acuma”, s-a rezumat să spună Patriciu.

Avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Buduşan, a declarat că achitarea clientului său în dosarul Rompetrol, decisă marţi de Tribunalul Bucureşti (TB), este o soluţie care putea fi anticipată, fiind prefigurată de hotărâri anterioare în acest caz.

În opinia avocatului, mai multe decizii ale instanţelor româneşti date în dosarul Rompetrol sau în legătură cu acesta au prefigurat achitarea clientului său. Buduşan a enumerat, astfel, respingerea propunerii de arestare preventivă, ridicarea unor sechestre şi cenzurarea unor interceptări ale SRI.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost achitat, marţi, de Tribunalul Bucureşti în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru infracţiuni printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei.