Patriciu: Mă îndoiesc că Antonescu va fi RUGAT să fie candidat la Preşedinţie. PNL îşi RENEAGĂ foştii lideri

Liberalul Dinu Patriciu a declarat, duminică seară, la România TV, că nu crede că vreun membru PNL îl va mai ruga pe Crin Antonescu să candideze la Preşedinţie, pentru că "PNL uită repede şi îşi reneagă, în timp, foştii lideri".

01 iun. 2014, 16:55
Patriciu: Mă îndoiesc că Antonescu va fi RUGAT să fie candidat la Preşedinţie. PNL îşi RENEAGĂ foştii lideri

Cred că întotdeauna PNL şi-a căutat un personaj mesianic, cum a fost Câmpeanu şi toţi ceilalţi preşedinţi. Întotdeauna PNL a avut nevoie de un toiag. Nu a avut noroc de o echipă decât atunci când aripa bătrână a intrat în Parlament„, a declarat Dinu Patriciu la România TV.

Întrebat dacă Klaus Iohannis este un toiag pentru PNL, liberalul a spus că „de obicei, în căutarea omului providenţial, PNL a dat de greu, iar asta este trista lui istorie„. De asemenea, acesta şi-a exprimat credinţa potrivit căreia un preşedinte de partid nu ar trebui să fie şi candidat la Preşedinţie.

PNL mai are o caracteristică: pe lângă faptul că şi-a căutat un toiag, şi-a căutat şi alianţe. Nu a avut încredere în el însuşi şi aici a fost marea lui greşeală. Nu a ştiu să meargă singur, a căutat alianţe cu PDSR, apoi o convenţie democratică prin care salva partidul democrat de la moarte. USL a fost cea mai logică alianţă dintre toate. PSD ar fi putut să fie corpul şi PNL, capul„, a declarat Dinu Patriciu.

Cât priveşte o nouă propunere din partea PNL privind candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţie, Dinu Patriciu are rezervele lui. „Mă îndoiesc că îl va ruga cineva din PNL ca să fie candidat la preşedinţie. PNL uită repede şi îşi reneagă, în timp, foştii lideri„, a precizat acesta.

Dinu Patriciu a mai precizat, legat de fuziunea PNL cu PDL, că „s-a ajuns la visul bătrânului Ion Iliescu, ca întregul spectru politic românesc să fie din FSN„, însă speră că PNL îşi va găsi resurse interne, printr-o nouă generaţie, care începe să se manifeste în prezent şi care are „certe tendinţe libertariene”.

Citeşte şi: Reacţiile LIDERILOR PNL după anunţul de retragere al lui Crin Antonescu