Patriciu negociază vânzarea Mic.ro cu grupul 7 Eleven

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul Mic.ro, presat de datoriile către furnizorii care cer insolvenţa lanţului de magazine, de credite bancare şi de chirii neplătite de mai multe luni, negociază vânzarea sau asocierea firmei cu grupul internaţional 7 Eleven, susţin surse din piaţa de retail.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 10:41
Patriciu negociază vânzarea Mic.ro cu grupul 7 Eleven

„Negocierile cu 7 Eleven au început în toamna anului trecut şi au ca termen de finalizare luna martie 2012. Se discută despre o infuzie de capital în reţeaua Mic.ro de 60 de milioane de euro”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din retail.

7-Eleven este cel mai mare lanţ de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unităţi în 16 state, din care 8.900 sunt localizate în America de Nord.

Totodată, compania este unul dintre cei mai importanţi retaileri independenţi de benzină din SUA. Înfiinţată în 1927 în Texas, 7-Eleven este controlată integral, începând din 2005, de compania Seven-Eleven Japan, înregistrată în Tokyo.

Datoriile neplătite de mai multe luni, pe care lanţul Mic.ro le-a acumulat către o serie de furnizori, i-au făcut pe mulţi dintre aceştia să stopeze în ultimele luni livrările de mărfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumătate goale.

În plus, unii furnizori au început să se organizeze în asociaţii, pentru a avea mai multe şanse să recupereze banii.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a infirmat informaţiile apărute zilele trecute în presă potrivit cărora a vândut un pachet de 49% din acționariatul Mercadia, firma care deține lanțul de magazine MIC.RO, unui grup de investitori americani. Dinu Patriciu a spus că va refinanţa chiar el afacerea.