Patronii clubului Colectiv rămân în arest

INCENDIU COLECTIV. Cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv, Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, rămân în arest preventiv, după ce Tribunalul București le-a respins marți contestațiile, decizia fiind definitivă.

10 nov. 2015, 11:30
Patronii clubului Colectiv rămân în arest

INCENDIU COLECTIV. UPDATE. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi ca Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu să fie cercetaţi în stare de arest.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că cei trei patroni ai Clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, rămân pentru 30 de zile în Arestul Poliţiei Capitalei, unde au fost încarceraţi din 2 noiembrie.

Vezi şi: Unul dintre patronii clubului Colectiv, apărat de Andrei Vulpescu: Monstrul de la Colectiv este prietenul meu

Cei trei administratori și acționari ai clubului – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Potrivit unor surse judiciare, cei trei acţionari ai clubului sunt în stare de şoc şi au plâns la audieri, fiind foarte afectaţi de cele întâmplate. De asemenea, ei nu s-au opus verificărilor şi nu au ascuns probe.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi de omor din cuplă.

Vezi şi: Patronii de la Colectiv sunt în stare de şoc, au plâns la audieri. Cei trei au fost aduşi în instanţă

În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Firma Colectiv Club, proprietara localului unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). 

Citeşte şi Victimele din Colectiv, URMĂRITE DE BLESTEMUL FOCULUI. Coincidenţe stradii care îţi ridică părul pe tine

Ministerul Sănătății a anunţat că în acest moment 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în unitățile medicale bucureștene. 24 dintre acestea sunt în stare critică și gravă.

La Spitalul de Arși sunt internați 15 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 15, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” – 6 răniți, la Spitalul „Sf. Ioan” – 5, la Spitalul Elias – 7, la Spitalul Militar Central – 7 pacienți, la Spitalul „Sf. Pantelimon” – 2, la Spitalul de Urgență – 6 răniți, la Spitalul Universitar- 8, la Spitalul „Dimitrie Gerota”-3, iar la Spitalul „Agrippa Ionescu” – 2.

Potrivit Ministerului Sănătății, 34 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate: în Austria — 2 persoane în stare stabilă, în Belgia — 8 persoane în stare stabilă, în Olanda — 8 persoane, din care două au murit, iar 6 sunt în stare stabilă, în Germania — 2 persoane care au plecat pe cont propriu și sunt în curs de stabilire a locațiilor în care se află, în Marea Britanie — 9 persoane, din care una a murit, iar 8 sunt în proces de evaluare medicală, în Norvegia — o persoană stabilă, în Israel — 3 persoane, din care una a murit, o persoană în stare stabilă și o alta în stare instabilă, în Elveția — un pacient decedat înainte de a se finaliza transferul.