Patronii de restaurante se revoltă: „Eu aş propune, pentru a reduce cu adevărat nivelul de infectare, să se închidă supermarketurile”

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, iar patronii de restaurante susţin că această măsură le va diminua cu mult numărul de clienţi, care deja este mic. Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

09 mart. 2021, 18:32
Patronii de restaurante se revoltă: „Eu aş propune, pentru a reduce cu adevărat nivelul de infectare, să se închidă supermarketurile”

Patronii de restaurante sunt din ce în ce mai revoltaţi de măsurile luate de autorităţi pentru a limita numărul de infectări cu noul coronavirus. După ce capitala a trecut de pragul de 3 infectaţi la mia de locuitori, s-a decis reînchiderea localurilor la interior, acestea rămânând doar cu posibilitatea de a servi pe terase, dar, pe lângă faptul că vremea nu este deloc prietenoasă, marţi preşedintele Iohannis a anunţat că se ia în calcul şi limitarea circulaţiei până la ora 22.

„Nu avem o soluție. Guvernul face ce vrea fără să-l intereseze situația reală. Dacă aceste măsuri duc la scăderea infectării, probabil o să fie un lucru bun. Eu aș propune, pentru a reduce cu adevărat nivelul de infectare, să se închidă supermarketurile, pentru că acolo numărul de oameni este mult mai mare”, a spus Cătălin Mahu.

„Schimbarea orei de deschidere va duce inevitabil la o scădere și mai mare a numărului de clienți. Îți vei reface programul de foarte multe ori dacă vrei să petreci timp la restaurant. Și din cauza serviciului, care pentru unii se termină la 19:00-20:00, la ce bun să mai mergi la restaurant pentru o oră?”, a spus Cătălin Mahu, proprietar al unui lanţ de restaurante, la Aleph News.

În condiţiile în care circulaţia populaţiei s-ar interzice după ora 22, clienţii restaurantelor ar trebui să plece deja în jur de ora 21, ceea ce ar face ca, pentru mulţi, să nici nu mai aibă rost ieşirea, dacă termină programul de lucru la ora 19.

Patronii din HoReCa: „De ce nu ne gândim să vaccinăm şi hotelierii? Noi nu suntem băgaţi în seamă”

„Dacă ne raportăm la tot ce însemană turism, și restricțiile din turism pot aduce beneficii cu mai puține îmbolnăviri în România, de ce nu ne gândim să vaccinăm și hotelierii? Noi nu suntem băgați în seamă.

Oamenii de la noi din hotel se adaptează și respectă regulile. Problema noastră cu incidența în România este prea mare cu începutul școlilor. Prea mare coincidența. Au început școlile în toamnă, a crescut numărul de cazuri. Acum din nou. Se întâmplă ceva la școală.

Eu zic că, totuși, copiii la școli nu se comportă cum trebuie. Acolo ar trebui să fie luate decizii mai clare. Dacă și supermarketurile ar fi limitate la 50% ar fi bine”, a spus Gabriel Roșca, manager de hotel, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână. Circulaţia de noapte va fi restricţionată de la ora 22”