Patronii din turism îi cer ministrului Educaţiei să modifice structura anului şcolar:elevii să intre în vacanţă eşalonat

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este nemulţumită de structura actuală a anului şcolar şi cere ministrului Educaţiei ca elevii să intre în vacanţă eşalonat, pe judeţe sau regiuni, după modelul german, pentru a extinde astfel sezonul estival, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT.

13 iun. 2016, 07:47
Patronii din turism îi cer ministrului Educaţiei să modifice structura anului şcolar:elevii să intre în vacanţă eşalonat

Extinderea sezonului estival din România, care este în prezent mult mai redus comparativ cu staţiunile de la Mediterana, este o ţintă mai veche a agenţiilor de turism.

„Este o problemă care trebuie rezolvată, vrem să mergem la o întâlnire cu ministrul Educaţiei, din cauză că nu ne plac schimbările de vacanţă”, a spus Burcea, pentru News.ro.

„Din cauză că se intră în vacanţă pe 25 iunie, şi nu pe 15 iunie, se pierd din clienţii pe care-i puteam trimite în vacanţă. Noi dorim vacanţe eşalonate”, a completat el.

Schimbări majore în învăţământ şi pe piaţa muncii. Vezi cum arată STRATEGIA în EDUCAŢIE pentru perioada 2016-2020

ANAT propune ca o parte dintre elevi să termine anul şcolar pe 1 iunie, stimulând în acest fel creşterea rezervărilor pentru luna iunie, de obicei mai slabă pentru turismul românesc.

„Se poate şi în România, fie pe judeţe, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova să înceapă vacanţa pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Şi atunci practic se lungeşte sezonul, este unul dintre cele mai importante lucruri”, susţine Burcea.

ANAT susţine că acest model se practică în Germania de câteva decenii, pe landuri.


loading...