Ca în filmele cu mafioţi: tânăr răpit, sechestrat şi şantajat. Mandat de arestare pentru răpitori

Bărbaţii care au sechestrat un bărbat în firma unuia dintre ei vor primi mandate de arestare de 29 de zile. Acuzaţiile care li se aduc sunt răpire, lipsire de libertate şi şantaj. Răpitul se angajase să monteze geamuri termopan la un bloc, proprietatea patronului în a cărei firmaă a fost sechestrat. În acest sens a încasat 30000 de euro, iar după ce i-a spus patronului că lucrarea a fost făcută pentru suma repectivă şi i-a mai cerut banii acesta l-a sechestrat.

13 dec. 2013, 14:30
Ca în filmele cu mafioţi: tânăr răpit, sechestrat şi şantajat. Mandat de arestare pentru răpitori

Cei doi riscă închisoarea pentru răpire şi lipsire de libertate, dar şi pentru şantaj, informează România TV. Practic, cei doi l-au răpit pe tânăr şi l-au ţinut închis în sediul societăţii care aparţinea unuia dintre cei doi răpitori. I-au dat drumul bărbatului doar după ce acesta a fost de acord să îşi doneze maşina către cei doi răpitori şi să semneze nişte acte prin care se obliga să execute nişte lucrări gratuit în favoarea proprietarului.

Doar aşa a putut să plece acasă, însă ulterior răpitorii au început să îi ceară şi bani. La una dintre întâlniri, când când s-au găsit să le dea nişte bani, în jur de 2000 de euro, răpitori au şi fost prinşi în urma unui flagrant.

Cei doi sunt acum reţinuţi în baza unei ordonanţe de reţinere valabilă 24 de ore şi urmează să fie duşi în faţa judecătorilor pentru a se emite pe numele lor mandate de arestare de 29 de zile.

Poliţiştii Serviciului Grupări Infracţionale Violente din Poliţia Capitalei au descins, joi, la adresele a doi bărbaţi din Bucureşti, Hassoun Ghassan şi Constantin Rogoz, suspectaţi de lipsire de libertate şi şantaj.

Potrivit anchetatorilor, Hassoun Ghassan, director general al unui depozit de carne şi produse din carne aflat în Capitală, ar fi angajat o firmă specializată în tâmplărie, termopan şi PVC să execute lucrări la un bloc pe care acesta îl ridică în Bucureşti şi a achitat, în avans, 30.000 de euro.

La un moment dat, susţin anchetatorii, patronul firmei de construcţii l-a anunţat pe Hassoun Ghassan că lucrările prestate au acoperit deja suma de 30.000 de euro şi este nevoie de o nouă plată. Pentru că Hassoun Ghassan a refuzat, constructorul l-a anunţat că va înceta lucrul.

În acest context, Ghassan şi Rogoz l-ar fi sechestrat pe bărbat într-una dintre încăperile depozitului de carne, unde, după ce l-au ameninţat, i-au cerut să le cedeze autoturismul şi să semneze o declaraţie în care se angaja să termine, pe gratis, lucrările de tâmplărie, termopan şi PVC la blocul cetăţeanului de origine arabă, mai spun anchetatorii.

Cei doi au fost prinşi de poliţişti, cu ajutorul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), după ce victima a sunat la 112.