Patronul Transylvania Steak House, celebru pentru burgerii în foiţă de aur, condamnat 5 ani la închisoare. Avram Gal a picat testul Covid în instanţă

Patronul Transylvania SteakHouse, Avram Gal, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul București la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

16 feb. 2024, 14:25
Patronul Transylvania Steak House, celebru pentru burgerii în foiţă de aur, condamnat 5 ani la închisoare. Avram Gal a picat testul Covid în instanţă
Un lider PSD a lansat cafeaua cu foiţă de aur. Cu cât o vinde şi cum au reacţionat clienţii

Avram Gal, patronul Transilvania Steakhouse, a fost condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul București, dar sentința nu este definitivă.

Avram Gal, cel care vindea burgerii cu 6000 de euro, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru că a pretins că are pile în instituțiile din București și că poate aranja un contract de livrare de materiale de protecție COVID. În realitate a luat banii, peste 400.000 de lei, și i-a cheltuit pe distracții și mașini de lux.

Burger de 6.200 de euro cu foiţă de aur, vândut la Untold! Cine este celebritatea de la noi care a plătit o avere pentru a-şi face pofta VIDEO
Patronul Transylvania Steak House, reputat local clujean, și fost consilier în Parlamentul României a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare, de Tribunalul București, pentru traficul de influență de 600.000 de lei comis legat de afaceri cu material anti Covid.
„În baza art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000., cu aplic. art. 396 alin. 2 C.proc.pen. condamnă pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen.

În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale.

În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație ?i Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei.

În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Fiţă de Deduleşti! După burgerul aurit, au apărut şi micii cu foiţă de aur FOTO. Victor Ciutacu: „Ne-am dat dracu’ la pedale, mici cu foita de aur, sarakiilor!”

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotarârii. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16.02.2024”, se arată în minuta deciziei nedefinitive de vineri.

Decizia de vineri a judecătorului TB nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de procurorii DNA dar și de cel condamnat de prima instanță, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel București.

Procurorii DNA de la Secția de combatere a corupției au dispus, în 14 octombrie 2020, trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului Marius Avram Gal, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

De la burger cu foiță de aur la gratiile închisorii


Numele afaceristului apare în Dosarul Unifarm 2, deschis în perioada pandemiei, atunci când s-au dat adevărate tunuri financiare.

Președintele PSD-Câmpia Turzii, Avram Gal, s-a asociat în timpul pandemiei cu doi afaceriști pentru a pune mâna pe un contract de achiziții de echipamente medicale lansat de Unifarm, însă a fost dat pe mâna procurorilor DNA de către unul dintre cei doi parteneri, Daniel Bogdan Crăciunoiu.

Audiat în fața instanței luni, 2 octombrie 2023, Crăciunoiu a susținut că i-a plătit lui Avram Gal 35.000 de euro pentru a-l ajuta „ca avioanele să livreze în timp util”. Denunțătorul nu a spus – și nici nu a fost întrebat în instanță – ce calități avea Avram Gal în 2020 pentru a influența zborurile pe timp de pandemie, având în vedere că acesta din urmă este președintele PSD – Câmpia Turzii, președintele Asociației Evanghelice New Life Internațional și asociat al restaurantului Transylvania Steak House din Cluj, care vinde hamburgeri cu foiță de aur.

Cert este că Avram Gal a pus mâna pe un contract bănos de achiziții pentru Unifarm, fapt care i-a adus un dosar de trafic de influență. Este vorba despre al doilea dosar al achizițiilor frauduloase din timpul pandemiei, primul fiind cel în care fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, a obținut o soluție de achitare la Curtea de Apel București, fiind condamnat inițial la 6 ani și 8 luni de pușcărie.

Tribunalul București l-a audiat luni, 2 octombrie, pe denunțătorul lui Avram Gal, afaceristul Daniel Bogdan Crăciunoiu.

Bogdan Crăciunoiu este reprezentantul Dyomedica și fost partener în contractul cu Unifarm, alături de Jurgen Andreas Faff. Cei trei ar fi avut o înțelegere potrivit căreia fiecăruia i-ar fi revenit o treime din profitul adus de contractul cu Unifarm. În rechizitoriul întocmit, procurorii au notat că în perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză.