Patronul uneia dintre cele mai profitabile companii din LUME trăieşte ca un om simplu

Ingvar Kamprad, fondatorul gigantului IKEA, trăiește într-un bungalou modest, mănâncă chifteluţele vândute de magazinele sale și zboară doar la clasa economy, chiar dacă el ar putea deține un avion privat, fără ca această cheltuială să fie o sumă importantă din averea sa personală.

29 mart. 2013, 16:47

Ingvar Kamprad, care va împlini sâmbătă 87 de ani, vizitează în fiecare zi magazinele din piața locală pentru a aduna chilipiruri, relateaza DailyMail.

Se pare că Ingvar a fost o dată întors de la o ceremonie de premiere în domeniul business pentru că a mers până acolo cu autobuzul. Ingvar Kamprad este cunoscut şi pentru că ia acasă pachetele de sare şi piper din cafenele.

Este o existență cu totul remarcabilă pentru omul din spatele unei companii care a înregistrat un profit net anual de vânzări de 3.2 miliarde de lire și a realizat un profit de 27.6 miliarde de lire în 44 de țări.

IKEA este pe locul trei în rândul celor mai mari consumatori de lemn din lume și există mai multe cataloage IKEA imprimate pe an (208 milioane la ultima numărătoare) decât Biblii.

Miliardarul Ingvar Kamprad, care a mărturisit că este un fost alcoolic, deţine o proprietate la țară în Suedia și o vie în Provence, în plus faţă de bungaloul în care locuieşte în Elveţia.

Un fost asistent executiv al lui, Johan Stenebo, scrie într-o carte despre Kamprad: „El a vrut să pară un om din popor, să fie unul dintre noi. Ingvar vrea să pară o persoană neimportantă, prezentându-se în lume ca un alcoolic dislexic. El spune oamenilor că are multe neajunsuri, şi că este oarecum prost”.