Patru alimente care te scapă de pofta de dulce

Zahărul este considerat unul dintre cele mai periculoase alimente, însă știm cât de greu este să îi reziști. Nu trebuie, totuși, să cazi pradă poftelor nesănătoase. Îți dăm 4 alimente care vor curma nevoia de a mânca zahăr.

10 aug. 2015, 15:43
Patru alimente care te scapă de pofta de dulce

Merele
Mărul este plin de nutrienți, iar partea cea mai bună este că îți alungă pofta de dulce. Nu renunța la coajă, deoarece aici se află cele mai multe vitamine, potrivit healthyandnaturallife.com. Chiar și merele acre conțin carbohidrați sănătoși, așa că nu te feri de ele. Când ai impresia că îți este foame, ignoră raftul de dulciuri și alege un măr. Este bogat în fibre și îți va da senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Roșiile
Roșiile sunt o alegere foarte bună când îți este poftă de dulce, pentru că au o cantitate mare de triptofan, o substanță pe care organismul o transformă în serotonină. În plus, sunt foarte bogate în crom, un mineral care reduce foamea, reglează colesterolul și nivelul zahărului din sânge.

Porumbul
Porumbul este un alt aliment care te va ajuta să renunți la zahăr. Conține antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, dându-ți senzația de sațietate. Pe lângă faptul că te scapă de nevoia de dulce, reduce și foamea.

Scorțișoara
Scorțișoara este un condiment cu aromă aparte și poate fi adăugat în numeroase feluri de mâncare. Este foarte eficientă în eliminarea poftei de dulce, deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge și previne fluctuațiile sale.