Patru copii din Botoşani au fost aruncaţi desculţi afară din casă de tatăl beat

Patru copiii din satul Zăiceşti, judeţul Botoşani, au ajuns în sistemul de protecţie al statului, după ce organele de anchetă au descoperit că aceştia erau neglijaţi şi chiar abuzaţi de părinţi pe fondul consumului excesiv de alcool.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 08:38
Patru copii din Botoşani au fost aruncaţi desculţi afară din casă de tatăl beat

Poliţia şi Protecţia Copilului au fost alertate de membrii asociaţiei Grup Civic din Botoşani, care se deplasaseră la casa micuţilor pentru a le oferi mai multe ajutoare. Realitatea de la faţa locului i-a îngrozit pe voluntari. Două fete mergeau prin curte în picioarele goale, iar în casă, un bebeluş de doar 11 luni se târa pe jos, nesupravegheat.

Niciunul dintre copii nu urma vreo formă de învăţământ, în ciuda faptului că cel mai mare are 11 ani. Erau îmbrăcaţi sumar, erau murdari şi flămânzi. Cel mai mic era bolnav iar medicamentele i-au fost administrate deficitar. Cei de la DGASPC au luat măsura protecţiei mamei şi copiilor. Deşi tatăl care consumase băuturi alcoolice de dimineaţă s-a opus, copiii au fost luaţi cu Poliţia. Aceştia vor sta 6 luni împreună cu mama în centrul maternal „Micul Prinţ”, conform botosaneanul.ro.