Când vine vorba de pierderea în greutate, oamenii pot încerca orice, câtă vreme cred că pot obține rezultate rapide. Majoritatea celor care se hotărăsc să țină o dietă drastică nu se gândesc la pericolele pentru sănătate la care se expun, oricât de ridicol ar părea.
De aceea, oamenii de știință care au studiat fenomenul, au făcut publice cele cinci diete pe care le consideră bizare, mai precis fără niciun temei științific, și de care e mai bine să te ferești.
Dieta pe bază de aer
Cei care se angajează să țină această dietă se bazează că pot supraviețui câteva zile, poate și mai mult, doar respirând. Adică să consume aer la discreție.
Citeşte şi Dieta de 5 zile cu mere
Dieta fără gluten
Cura de slăbire care interzice orice urmă de gluten în alimentație presupune eliminarea din meniu a produselor care conțin grâu, orz, secară, ovăz.
Dieta cu băuturi alcoolice
Statistic, tinerii sunt cei care cad pradă cel mai ușor alcoorexiei sau dietei cu băuturi alcoolice. Această dietă se bazează pe un consum exclusiv de alcool, eliminând complet alimentele din dieta zilnică. Practic, energia necesară pentru ca organsimul să funcționeze este furnizată de caloriile din băuturile tari.
Dieta Dukan
Celebra dietă cu ajutorul căreia au slăbit multe vedete, presupune reducerea porţiilor şi renunţarea la carbohidraţi şi la grăsimi. Regimul Dukan cuprinde patru etape importante. În „etapa de atac” se consumă doar proteine – de aceea apar frecvent tulburările de tranzit și se recomandă administrarea laxativelor pentru a facilitata eliminarea toxinelor–, iar în „etapa de întărire” se adaugă proteinele şi legumele.
Cea de-a treia fază a dietei, „etapa de consolidare”, îţi permite să mănânci 100 de alimente, combinate după gust. Ultima etapă, „etapa de stabilizare” presupune o alimentaţie normală, dar moderată.
Nutriționistul Corina Zugravu spune că dieta Dukan în lumea medicală nu există. Este un regim care combină unele principii după care funcţionează alte diete.