Patru dintre victimele accidentului din Muntenegru, înmormântate în cimitirele din Curtea de Argeş

Patru dintre turiştii decedaţi duminică în accidentul de autocar din Muntenegru vor fi înmormântaţi joi în cele două cimitire din Curtea de Argeş.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 09:54
Patru dintre victimele accidentului din Muntenegru, înmormântate în cimitirele din Curtea de Argeş

Sute de oameni au participat miercuri, la Curtea de Argeş, la slujba oficiată în memoria celor patru turişti din municipiu care au murit în accidentul de autocar din Muntenegru.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor patru au fost aduse de la Serviciul de Medicină Legală şi depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş, unde s-a desfăşurat ceremonialul religios. Sicriele au fost purtate pe umeri de pompieri şi de militari de la Unitatea de Vânători de Munte din municipiu.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

La ceremonie au asistat, pe lângă rudele celor dispăruţi, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi numeroşi cetăţeni din Curtea de Argeş şi din localităţile învecinate.

După încheierea ceremonialului religios, sicriele au fost preluate de familii.

Trupul neînsufleţit al omului de afaceri Nicolae Derviş a fost transportat la reşedinţa familiei din municipiu. Înmormântarea va avea loc la biserica din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, al cărei ctitor este fostul consilier local şi lider al organizaţiei PNL Curtea de Argeş. Omul de afaceri Nicolae Derviş va fi înmormântat în cavoul familiei sale din cimitirul bisericii „Sfinţii Voievozi”.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celorlalte trei victime – fosta profesoară Mariana Mateescu, soţului acesteia, inginerul Traian Mateescu şi omul de afaceri Ion Marinescu – au fost depuse la două biserici din Curtea de Argeş. Cel trei persoane decedate vor fi înmormântate în Cimitirul ‘Sfinţii Îngeri’, aflat în administrarea municipalităţii.

Alte patru persoane din Curtea de Argeş, printre care soţiile lui Nicolae Derviş şi Ion Marinescu, au fost rănite în accidentul de autocar şi sunt internate în spitale din Bucureşti.