Patru leoaice din România, trimise de Vier Pfoten într-o rezervaţie din Africa de Sud VIDEO

Patru lei din judeţul Timiş au pornit marţi spre ţările calde. Una din feline se afla în custodia unui bărbat care a salvat-o şi a crescut-o, iar celelalte trei sunt de la grădina zoologică din Timişoara. Autorităţile au decis să le trimită într-o rezervaţie din Africa de Sud.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 06:00
Patru leoaice din România, trimise de Vier Pfoten într-o rezervaţie din Africa de Sud VIDEO

Leoaica Andi are acum mai bine de un an. Stăpânul său a salvat-o când era un pui din mâinile unor persoane care o foloseau pe post de mascotă. La început, a ţinut-o cu el în casă, dar când animalul a crescut s-a văzut nevoit să-i amenajeze un ţarc.

„Ne-am ataşat foarte mult de ea, este ca un membru al familiei, dar locul ei este in Africa”, a declarat Adrian Chiriţoiu, stăpânul felinei.

Pentru că a crescut şi a devenit periculoasă, leoaica Andi nu mai poate rămâne la familia adoptivă. Autorităţile, alături de asociaţia Vier Pfoten, au decis să o trimită împreună cu alte trei feline de la Grădina Zoologică din Timişoara în sanctuarul pentru feline mari Lionsrock din Africa de Sud.

„Vor pleca către Zurich de unde se vor sui în avion către Johannesburg, Africa de Sud. Le aşteaptă o viaţă pe care, din păcate, nu au avut-o aici. Este savană, 1.200 de hectare unde pot să îşi facă de cap„, a precizat Kuki Bărbuceanu, manager de proiect la asociaţia Vier Pfoten.

Drumul până în Africa de Sud va dura nu mai puţin de 30 de ore. Transportul a costat 50.000 de euro, operaţiunea fiind finanţată şi organizată de Vier Pfoten.