Patru lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre fibrele din alimentaţie

Fibrele din alimentaţia de zi cu zi sunt esenţiale pentru o bună digestie, pentru un tranzit intestinal eficient şi pentru menţinerea senzaţiei de saţietate.

07 oct. 2015, 11:15
Patru lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre fibrele din alimentaţie

Fibrele sunt esentiale pentru un regim alimentar complet, fiind de nelipsit de la mesele de zi cu zi. Rosii, morcovii, salata verde, broccoli, cerealele integrale, semintele de in si majoritatea legumelor abunda in fibre. Desi o salata poate parea o masa lejera, uneori insuficienta, faptul ca legumele din ea contin fibre ne face sa ne simtim mai plini mai multa vreme.

Insa mai conteaza ce cantitate de fibre consumi pe zi, dar cum anume le introduci in organism pentru a te bucura de beneficiile aduse sanatatii.

Iata ce trebuie sa stii despre aportul de fibre din alimentatie!

Zilnic, ar trebui sa consumam aproximativ 25-30 de grame de fibre, insa multi dintre noi nu depasim 15 grame. Asadar, ar trebui sa crestem aportul de alimente bogate in fibre. Zmeura, avocado, broccoli, perele, anghinarea, mazarea, fasolea, orzul si lintea sunt fruntase in topul celor mai bune surse de fibre. Consumand patru linguri cu tarate de grau zilnic, doua dimineata si doua seara, oferi organismului 25-30 de grame de fibre, deci te incadrezi in „barem”.

Citeşte mai mult pe Lyla.ro