Patru lucruri pe care trebuie să le cunoască toţi cei care stau la bloc. Ce păţeşti dacă citeşti scrisorile vecinilor

Toţi cei care stau la bloc se pot confrunta cu câteva probleme de-a lungul timpului. De exemplu,cei care ascultă muzica prea tare riscă să fie amendaţi, iar cei care sunt mai curioşi şi citesc scrisorile vecinilor riscă să ajungă la închisoare. 

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 04:57
Patru lucruri pe care trebuie să le cunoască toţi cei care stau la bloc. Ce păţeşti dacă citeşti scrisorile vecinilor

Viața la bloc poate fi mai complicată decât pare. Oricând pot să apară divergențe între vecinii: de la orele de liniște la lupta pentru un loc de parcare.

Orele de liniște la bloc: Cum poți fi sancționat pentru că-ți deranjezi vecinii. Din momentul apariției noului său model (februarie 2019), regulamentul de bloc dă posibilitatea asociațiilor de proprietari să prelungească intervalele în care liniștea locatarilor nu trebuie tulburată. Totuși, cei ce-și deranjează vecinii pot fi sancționați chiar dacă fac asta și în afara orelor de liniște legale sau a celor suplimenare.

Ce pot să fac dacă chiriașii din apartamentul vecin sunt gălăgioși și proprietarul este indiferent? Conform specialiștilor, trebuie perseverat cu sesizările la poliție, pentru a fi amendați chiriașii de fiecare dată când fac scandal. Trebuie formulate memorii semnate de locatari la inspectoratul județean de poliție și la inspectoratul general al poliției, dacă polițiștii de la secția din zonă nu-i sancționează contravențional.

Citești scrisorile vecinilor? Riști să ajungi la închisoare. Persoanele care deschid scrisorile vecinilor de bloc ără să fie îndreptățite să o facă riscă să ajungă la închisoare pentru o perioadă de până la un an de zile, din moment ce aceasta este o infracțiune, conform legislației penale în vigoare. Totuși, fapta poate fi pedepsită, în unele cazuri, doar cu amendă penală.

Dacă zgârii intenționat mașina unui vecin de bloc, riști închisoarea pentru distrugere. Chiar dacă sunt deranjați de faptul că o persoană și-a parcat mașina în dreptul curții lor sau pe locul închiriat de ei în fața blocului, cei tentați să-și verse nervii pe mașina altuia ar trebui să știe că un asemenea gest le poate aduce, dincolo de amenzi, și pedepse cu închisoarea.

Citeşte şi Explozie urmată de incendiu la un bloc cu 10 etaje. Pompierii au intervenit de urgenţă VIDEO


loading...
Partenerii noștri