Patru membri ai echipajului avionului ucrainean doborât au fost găsiţi şi evacuaţi

Patru membri ai echipajului avionului ucrainean de transport militar doborât luni deasupra zonei separatiste a Ucrainei au fost găsiţi şi evacuaţi, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al Armatei ucrainene, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 iul. 2014, 18:04
Patru membri ai echipajului avionului ucrainean doborât au fost găsiţi şi evacuaţi

‘Patru dintre cei opt membri ai echipajului avionului An-26 au fost salvaţi şi transportaţi într-o zonă sigură în urma unei operaţiuni de căutare şi salvare’, a precizat Vladislav Selezniov, purtător de cuvânt al ‘operaţiunii antiteroriste’ ucrainene.

Ucraina a anunţat luni că tirurile care au distrus avionul proveneau ‘probabil’ dinspre teritoriul rus, explicând că avionul zbura la o înălţime de 6.500 de metri şi era, prin urmare, inaccesibil rachetelor portabile sol-aer de care dispun separatiştii. La 24 de ore după, Moscova nu a reacţionat încă la această acuzaţie.

Potrivit Kievului, doi alţi membri ai echipajului au fost făcuţi prizonieri de către separatişti, iar forţele ucrainene ‘iau acum măsuri pentru a-i elibera’, în timp ce soarta celorlalţi doi piloţi rămaşi este încă necunoscută şi căutările continuă, a scris Selezniov pe pagina sa de Facebook.

Locuitori ai regiunii au declarat pentru AFP că au văzut pe cer mai multe paraşute, deasupra zonei în care a căzut avionul.

Doborârea aparatului de zbor a contribuit la agravarea tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, pe care Kievul o acuză de sprijin acordat rebeliunii separatiste.