Patru muncitori au fost răniţi pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului VIDEO

Patru persoane care lucrau pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului din Capitală au fost rănite după ce bucăţi de armatură de la fundaţie au căzut peste ele, informează România TV.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 08:57
Patru muncitori au fost răniţi pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului VIDEO

Patru persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Mai multe echipaje SMURD şi o salvare s-au deplasat la faţa locului şi au transportat la spital victime.

„În jurul orelor 10.30, armătura aferentă unei grinzi din radierul Catedralei a căzut şi a prins sub ea patru muncitori ai Societăţii BOGART SRL. Doi dintre muncitori au ieşit singuri de sub armătura căzută şi au avut nevoie doar de îngrijiri medicale la faţa locului din partea unui echipaj SMURD. Ceilalţi doi muncitori au fost scoşi imediat de sub armătură de către colegii de muncă şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Patriarhia mai precizează faptul că în momentul producerii accidentului, muncitorii purtau echipamentul obligatoriu de protecţie, iar responsabilii cu protecţia, securitatea şi sănătatea muncii ai Patriarhiei Române şi ai Societăţii BOGART SRL erau prezenţi pe şantier.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, însă două ipoteze ar fi neatenţia muncitorilor sau nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii. La faţa locului a fost deschisă o anchetă, la care sunt prezenţi şi inspectorii de la Protecţia Muncii. De asemenea, a fost întărită şi paza pentru ca jurnaliştii să nu pătrundă în zona accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe  Române, părintele Constantin Stoica, a precizat că Patriarhia se roagă pentru sănătatea muncitorilor şi va continua să supravegheze  lucrările ce se defăşoară la Catedrala Mântuirii Neamului.

Activitatea continuă pe şantierul Catedralei şi de aceea muncitorii au dorit ca jurnaliştii să nu pătrundă în zona accidentului, pentru ca munca acestora să nu fie perturbată.