Patru ofiţeri SRI, acuzaţi că au omorât în bătaie un hoţ de fier vechi

Patru foşti ofiţeri SRI au fost trimişi în judecată pentru că au omorât în bătaie un hoţ de fier vechi. Incidentul a avut loc anul trecut, chiar în curtea sediului din Timişoara.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 07:33
Patru ofiţeri SRI, acuzaţi că au omorât în bătaie un hoţ de fier vechi

Bărbatul a fost omorât în bătaie de cei patru foşti ofiţeri chiar în curtea sediului SRI din Timişoara. Trei căpitani şi un locotenent-colonel l-au lovit pe acesta cu pumnii şi picioarele. Duşi în faţa Parchetului Militar din Timişoara, cei trei căpitani au declarat că nu au făcut decât să asculte ordinele dat de locotenent-colonel. Ei susţin că dacă nu făceau acest lucru riscau să fie sancţionaţi disciplinar.

Cei patru riscă să ajungă după gratii, pentru purtare abuzivă, loviri şi vătămări corprorale cauzatoare de moarte.  Victima care a fost prinsă la furat fier vechi chiar din curtea SRI a fost interogată, iar ulterior bătută crunt.

Conform rechizitoriului procurorilor, victima a fost ameninţată că dacă nu va colabora, atunci va fi împuşcata şi îngropată chiar în curtea SRI. Conform raportului medico-legal, victima a murit din cauza hemoragiei interne provocate de bătaie. După scandal, cei patru angajaţi au fost trecuţi în rezervă, ei fiind cercetaţi acum pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.