Patru parlamentari din partidul lui Putin, atacați de armata lui Zelenski, în estul Ucrainei

Presa rusă scrie că un senator și trei deputați din partidul lui Putin, atacați de armata lui Zelenski, la Lisiciansk, în estul Ucrainei, oraş-cheie care a fost atacat violent și luat cu asalt de armata rusă.

10 nov. 2022, 23:59
Patru parlamentari din partidul lui Putin, atacați de armata lui Zelenski, în estul Ucrainei
Igor Dolgov | Dreamstime.com

Un senator și trei deputați din partidul lui Putin au fost atacați de forțele ucrainene la Lisiciansk.

Senatorul Andrei Turciak, prim-vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, și deputații Alexander Sidîakin, Artem Turov și Artem Biciaev (toți din Rusia Unită) au fost atacați în Republica Populară Luhansk, la Lisiceansk, estul Ucrainei, scrie agenția de stat RIA Novosti, preluată de Kommersant.

Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Rusiei Unite,  care susține că „niciunul dintre membrii parlamentului nu a fost rănit”.

„Într-adevăr, convoiul a fost atacat. Au mers din prima linie, unde au predat militarilor echipamente speciale. Totul este în regulă, nimeni nu a fost rănit”, a transmis serviciul de presă al partidului, într-un comunicat.

Politicienii au fost atacați în Lisiceansk, după ce au adus drone și camere termice pentru soldații ruși.

Senatorul Andrei Turciak este un susținător înfocat al președintelui Vladimir Putin, dar și unul dintre susținătorii referendumurilor de fațadă, în urma cărora Rusia anexat ilegal patru regiuni din Ucraina.

Citiți și: Putin ameninţă din nou cu racheta hipersonică Satan-2: „Poate atinge orice ţintă de pe Pământ”

Mai mult de 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat miercuri generalul Mark Milley, şeful Statului Major american Interarme, adăugând că pierderile au fost probabil de acelaşi ordin şi de partea ucraineană.

Moscova își regrupează trupele pe malul stâng al Niprului.

Rusia a ordonat trupelor sale să se retragă din oraşul Herson, în sudul Ucrainei, o lovitură pentru campania militară a Moscovei, dar Kievul a reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă.

Citiți și: Răsturnare de situaţie. Zelenski acceptă negocieri de pace şi cu Vladimir Putin