Patru persoane au fost reţinute în urma conflictului între cele două familii de romi din Buzău

Patru persoane au fost reţinute în urma scandalului izbucnit marţi seară într-un cartier mărginaş al Buzăului, unde o familie de romi a intrat în locuinţa unei alte familii, rivale, trei oameni fiind răniţi în conflict.

06 sept. 2017, 06:34
Patru persoane au fost reţinute în urma conflictului între cele două familii de romi din Buzău

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, nouă persoane au fost duse marţi noapte la audieri, patru dintre ele fiind reţinute în urma scandalului provocat pe Aleea Grădinilor. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere.

Scandalul a izbucnit marţi seară, în jurul orei 19.00, când un apel la 112 anunţa un conflict încă în desfăşurare între două familii de romi din Aleea Grădinilor, o zonă mărginaşă a Buzăului, locuită preponderent de cetăţeni de etnie romă. Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani ar fi pătruns în curtea şi în locuinţa unei alte familii, spărgând şi distrugând bunurile cu bolovani şi folosind şi alte obiecte contondente, precum cuţite şi bâte. În locuinţa familiei agresate s-ar fi aflat la acel moment îndeosebi femei cu copii mici şi adolescenţi, ulterior venind acasă şi capii familiei, potrivit news.ro.

În urma agresiunii, trei persoane, între care o fată de 13 ani, au fost răniţi.

În zona în care a avut loc conflictul a rămas peste noapte un dispozitiv format din patrule de jandarmi şi poliţişti pentru menţinerea ordinii publice şi prevenirea reizbucnirii scandalului.

Scandalul ar fi izbucnit pe fondul alcoolului şi al unor tensiuni mai vechi între cele două familii. Astfel, agresorii au vrut să se răzbune pe familia peste care a intrat în casă după ce în Suedia, unde s-ar fi întâlnit la un moment dat, se pare la cerşit, aceştia ar fi distrus rulota în care ceilalţi locuiau, în acest sens fiind o plângere depusă în ţara străină.

Citeşte şi Măcel între două familii de romi, trei persoane au fost rănite