Patru persoane ce racolau oameni ca să îi ducă la vrăjitoare, audiate. Prejudiciul, 300.000 de euro

Patru persoane sunt audiate, joi, la DIICOT Timişoara, una dintre ele fiind acuzată că le cerea bani oamenilor pentru a-i duce la o femeie care "să le prezică viitorul", iar celelalte le împrumutau pe victime cu bani pentru vrăjitoare şi le cereau dobânzi mari, prejudiciul fiind de 300.000 de euro.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 10:07
Patru persoane ce racolau oameni ca să îi ducă la vrăjitoare, audiate. Prejudiciul, 300.000 de euro

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat că în urma unor percheziţii care au avut loc joi dimineaţă, trei în Timişoara şi una în localitatea Pişchia, patru persoane au fost duse la audieri într-un caz de înşelăciune.

„Ancheta este în desfăşurare, avem două părţi vătămate şi patru suspecţi într-un caz de înşelătorie. Una dintre părţile vătămate este o femeie în vârstă, de aproximativ 70 de ani. Prejudiciul total este de 300.000 de euro”, a declarat Andreş.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, la rândul lor, că una dintre percheziţii a avut loc în localitatea Pişchia, la locuinţa unei femei despre care informaţiile iniţiale arătau că este vrăjitoare, însă victimele au declarat că aceasta doar intermedia întâlnirea cu o persoană care susţinea că poate să prevadă viitorul şi poate „face farmece duşmanilor”, contra unor sume de bani.

Conform aceloraşi surse, cele două victime care au depus plângeri până acum le-au spus iniţial procurorilor că femeia din Pişchia pretindea că este vrăjitoare şi le solicita sume mari de bani. În timpul audierilor însă, aceleaşi victime au declarat că femeia din Pişchia doar le-a promis că intermediază o întâlnire cu o vrăjitoare, cerându-le bani.

Aceleaşi surse declară că celelalte trei percheziţii au avut loc la presupuşii complici ai femeii din Pişchia, care împrumutau victimele cu sume de bani şi apoi cereau dobânzi mari.

Una dintre victime este o femeie de 70 de ani care şi-ar fi ipotecat locuinţa pentru a putea plăti datoriile, iar plângerea la Poliţie a fost depusă de fiul acesteia.