Patru persoane, între care şi un minor, reţinute în cazul atacului de la lângă Paris

Patru persoane, între care şi un minor, au fost reţinute, vineri noapte, în cazul profesorului decapitat la o şcoală lângă Paris, informează Le Parisien, citat de News.ro.

RomaniaTV.net
17 oct. 2020, 04:55
Patru persoane, între care şi un minor, reţinute în cazul atacului de la lângă Paris

Cei patru făceau parte din anturajul atacatorului ucis de poliţie.

Acesta ar fi strigat „Allah Akbar” înainte de a fi ucis şi deşi nu a fost oficial identificat, totuşi, din primele informaţii a reieşit că el s-ar fi născut la Moscova, în 2002.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului şi l-a calificat drept un „atentat terorist islamist”. „Profesorul a fost ucis pentru că învăţa libertatea de expresie. Nu vor câştiga, vom acţiona„, a spus Macron.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, a precizat aceeaşi sursă.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru „asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi „asociere infracţională teroristă criminală”.