Patru persoane rănite, după ce un autoturism s-a ciocnit cu o ambulanţă într-o intersecţie din Buzău

Patru persoane au fost rănite, luni seară, într-un accident rutier petrecut în centrul municipiului Buzău, după ce un autoturism s-a ciocnit, într-o intersecţie, cu o ambulanţă care transporta un pacient la Spitalul Judeţean Buzău, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 17:58
Patru persoane rănite, după ce un autoturism s-a ciocnit cu o ambulanţă într-o intersecţie din Buzău

Accidentul rutier s-a petrecut la intersecţia străzilor Unirii cu Transilvaniei din Buzău în momentul în care salvarea care transporta un pacient prelut din localitatea Căpăţâneşti către Spitalul Judeţean a intrat în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În acelaşi moment, şoferul unui autoturism Ford care avea verde la semafor a pătruns în intersecţie şi a intrat în salvarea al cărui şofer încetinise, dându-şi seama că avea să se producă impactul.

Potrivit comisarului Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, în urma impactului trei persoane din autoturismul Ford şi o asistentă din salvare au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri.

Pacientul din ambulanţă, un bolnav care trebuia să ajungă la Spitalul Judeţean Buzău, nu a fost rănit.

Atât ambulanţa, cât şi autoturismul implicat în accident au fost avariate.

Pacientul din salvare a fost preluat de o altă ambulanţă şi a fost dus la spital.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul Drager, niciunul nefiind sub influenţa consumului de alcool.

Florina Crucianu a mai psu că în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar şoferului autoturismului Ford i-a fost reţinut permisul de conducere.