TITULARIZARE 2015: Patru profesori ieşeni, care au luat nota 10, au ajuns suplinitori

Situaţie paradoxală în învăţământul preuniversitar ieşean. Deşi patru dascăli au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, doar unul a prins un post pe care să fie titular, ceilalţi trei urmând a fi suplinitori până la anul, când pot deveni titulari pe postul pe care l-au ocupat acum.

29 iul. 2015, 06:29
TITULARIZARE 2015: Patru profesori ieşeni, care au luat nota 10, au ajuns suplinitori

Faptul că profesori cu nota 10 la titularizare ajung suplinitori se datorează lipsei posturilor titularizabile la disciplinele la care aceştia au dat examen, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Numărul de posturi titularizabile a scăzut constant în virtutea tendinţei profesorilor de a rămâne în sistem, iar fluctuaţiile nu sunt foarte mari. Domeniul educaţional, deşi presupune o salarizare modestă, înseamnă o profesie nobilă, siguranţa postului şi, de multe ori, satisfacţii profesionale care compensează alte aspecte mai puţin favorabile. Există un număr semnificativ de posturi netitularizabile, peste 1.000, care vor face obiectul unor repartizări viitoare, deci tinerii absolvenţi vor avea posibilitatea de a se angaja şi de a se acomoda cu sistemul educaţional. Baza de date cu posturile netitularizabile va suporta unele corecţii din cauza dificultăţii de realizare a planului de şcolarizare la unele licee tehnologice. În acest context, prioritate au profesorii titulari din sistem şi, ca perspectivă, nu excludem anumite restrângeri totale sau parţiale de activitate didactică„, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

VEZI ŞI: Profesorii cer desfiinţarea examenului de titularizare. Citeşte PETIŢIA