Patru suspecţi de furt, reţinuţi în urma a 12 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Botoşani şi Ilfov

Patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 20 şi 33 de ani, din judeţele Botoşani şi Ilfov, au fost reţinuţi de poliţişti într-un dosar de furt, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Alexandra Dascălu.

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 07:06
Patru suspecţi de furt, reţinuţi în urma a 12 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Botoşani şi Ilfov

Potrivit sursei citate, cei patru sunt suspectaţi că, în perioada septembrie – octombrie, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat din locuinţele unor persoane, prejudiciul stabilit până în prezent depăşind 105.000 de lei. Totodată, ei sunt anchetaţi pentru mai multe tentative de furt, toate comise pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor Copălău şi Cristeşti din judeţul Botoşani.

„Astăzi (n.r. – marţi), cei patru tineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive pe numele acestora”, a afirmat Dascălu.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Botoşani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au desfăşurat, luni, 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furt, în judeţele Botoşani şi Ilfov. La acţiune au participat 55 de poliţişti din cadrul IPJ Botoşani, precum şi de la IPJ Ilfov şi Poliţia oraşului Pantelimon.

„De aproximativ şase luni, la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani se află în documentare o grupare infracţională nestructurată, din datele şi probele administrate până în prezent rezultând presupunerea rezonabilă că membrii acesteia au săvârşit mai multe infracţiuni de furt din locuinţe situate pe raza judeţului Botoşani, folosind ca mod de operare pătrunderea prin efracţie”, a anunţat IPJ Botoşani.