Patru tineri, prinşi la Vama Veche de jandarmi când îşi rulau ţigările cu „iarbă”

Patru tineri aflaţi în vacanţă la Vama Veche sunt cercetaţi după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost depistaţi de jandarmi în timp ce-şi confecţionau ţigarete cu substanţe halucinogene, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
28 iul. 2013, 14:48
Patru tineri, prinşi la Vama Veche de jandarmi când îşi rulau ţigările cu „iarbă”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa, Sorin Trancă, a informat, printr-un comunicat remis presei, că tinerii au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie care patrula staţiunea Vama Veche.

„La ora 1,30, jandarmii l-au surprins pe Cătălin G., de 38 ani, din Bucureşti în timp ce ‘meşterea’ la o ţigară artizanală, folosind o bucată de staniol în care se aflau doi muguri vegetali uscaţi cu miros suspect, pentru consum propriu. La ora 2,00, l-au surprins în apropierea unei terase, pe Valentin S., de 35 ani, din Galaţi care tocmai ce terminase de împăturit o ţigară artizanală. (…) Pe plajă, jandarmii au observat o tânără, Roxana C., de 21 ani, din Baia Mare, care încerca să-şi confecţioneze mai multe ţigări (…), folosind o substanţă vegetală de culoare verde. Mai mult, lângă aceasta au mai fost găsite o scrumieră de buzunar (…) ce conţinea vegetaţie uscată şi un plic de plastic ce conţinea 16 bucăţi filtre de ţigarete”, a precizat reprezentantul IJJ.

Conform acestuia, în zorii zilei, în apropierea unei terase a fost surprins şi Adrian G., de 35 ani, din Constanţa, în timp ce-şi confecţiona o ţigaretă din substanţe halucinogene.

Jandarmii au întocmit pe numele tinerilor respectivi acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de substanţe ilegale pentru consum propriu, ancheta urmând să fie continuată de lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa. Acestora le vor fi predate, totodată, aproximativ opt grame de substanţe halucinogene, precum şi ţigaretele şi filtrele confiscate de jandarmi de la suspecţi.