Patru trucuri să-ţi faci copiii să citească

Una dintre cele mai importante sarcini ale unui parinte responsabil este sa trezeasca in copiii sai dorinta de a citi. Obiectivul poate fi mai greu sau dimpotriva foarte usor, in functie de firea fiecarui copil.

RomaniaTV.net
01 dec. 2015, 21:36
Patru trucuri să-ţi faci copiii să citească

Unii copii incep sa buchiseasca talcul primelor litere, in vreme ce altii, indiferent de efortul depus de parinte, nu au nicio tragere de inima sa puna mana pe carte. In cazul acestor micuti, un parinte trebuie sa dea dovada de creativitate si sa apeleze la diverse trucuri pentru a le trezi interesul astfel incat sa inceapa sa citeasca diverse povesti.

Iata 4 sfaturi sa-ti faci copiii sa citeasca.

1. Subliniaza cuvintele cu markerul

Acest truc este perfect pentru a-i invata pe cei mici cum se scrie corect un cuvant. Si tot ce ai nevoie este de un marker, o lanterna si de un pachet de post it-uri. Pune aceste hartii in camera copilului, undeva unde sa le poata vedea cu usurinta si incurajeaza-l sa citeasca pe litere cuvantul seara, dupa ce s-a bagat in pat, in timp ce-l lumineaza cu lanterna. Copiii iubesc sa se joace cu fascicolul de lumina, iar repetarea literelor ii va face sa le recunoasca usor atunci cand le gasesc intr-o carte. In plus, prin aceasta metoda, copilul va putea memora mai usor literele alfabetului, culorile si cum se pronunta corect.

2. Aranjeaza un loc pentru lectura

Un astfel de loc serveste pentru doua obiective: ofera un spatiu in care copilul sa se concentreze pe citit si, in al doilea rand, ofera cuiva un locsor de relaxare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO