Patru turişti plecaţi în drumeţii în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti de pe munte

Patru turişti care în cursul zilei de duminică au plecat în drumeţii montane în Masivul Bucegi au solicitat ajutor pentru a fi coborâţi de pe munte după ce fie s-au accidentat, fie li s-a făcut rău, în toate cele patru cazuri salvamontiştii din Buşteni intervenind pentru recuperarea turiştilor.

RomaniaTV.net
19 aug. 2012, 18:55
Patru turişti plecaţi în drumeţii în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti de pe munte

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au organizat, duminică, patru operaţiuni de salvare pentru recuperarea unor turişti care s-au rănit ori cărora li s-a făcut rău în timp ce se aflau pe munte, pe diverse trasee din Masivul Bucegi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea unei femei care a urcat pe munte, dar care, la un moment dat, nu s-a mai putut deplasa din cauza epuizării fizice.

Ulterior, salvatorii montani au intervenit din nou şi au coborât de pe munte un tânăr de 17 ani care, cel mai probabil, a făcut o criză de hipoglicemie şi a rămas inconştient. Tânărul a fost coborât de pe munte şi a fost preluat de către un echipaj medical al ambulanţei.

La scut timp de la încheierea acestei operaţiuni de salvare salvamontiştii au intervenit din nou, pentru recuperarea unei turiste căreia i s-a făcut rău pe munte, acuzând stări de vomă şi frisoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii intervin din nou, pe un traseu montan din apropiere de Valea Cerbului, pentru recuperarea unui turist de 22 de ani care, potrivit primelor informaţii primite de salvatori, a suferit o fractură.

Gheorghe Haiduc a precizat că, întrucât numărul solicitărilor este mare, iar operaţiunile de salvare sunt îngreunate de faptul că cei care au nevoie de ajutor nu se pot deplasa singuri, salvatorii montani i-au chemat de acasă pe colegii care au zi liberă.

Sâmbătă, salvamontiştii din Buşteni au avut două intervenţii, una pentru recuperarea cadavrului unui bărbat de 84 de ani care a murit pe munte, cealaltă pentru recuperarea a două turiste care au călcat strâmb, una dintre femei suferind o fractură şi cealaltă o luxaţie la gleznă.