Patru variante analizate în Guvern pentru restartul micilor afacerişti. Ministrul Fondurilor Europene spune care sunt

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că sunt cele patru variante analizate în Guvern și discutate cu experții Comisiei Europene pentru acordarea de fonduri europene în vederea relansării economice.

24 apr. 2020, 15:28
Patru variante analizate în Guvern pentru restartul micilor afacerişti. Ministrul Fondurilor Europene spune care sunt

Potrivit ministrului Fondurilor Europene cele 4 variante analizate în Guvern și discutate cu experții Comisiei Europene pentru acordarea de fonduri europene în vederea relansării economice sunt următoarele:

1. Un grant pentru microintreprinderi care sa fie acordat in functie de valoarea activelor sau in functie de cifra de afaceri. „Ar fi posibul sa pornim de la cifra de afaceri, minim 10.000 de euro si apoi sa crestem progresiv acest grant in functie de cifra de afaceri. E o varianta prezentata premierului si discutata cu oficialii europeni”, a zis ministrul la Digi 24.

2. „Vouchere de consum” pentru IMM-uri.

3. Suportarea unei cote partid din costurile cu salariile pentru angajatii care sunt reincadrati in munca si au fost in somaj tehnic (această variantă a fost anunțată deja și de premierul Ludovic Orban)

4. Fonduri pentru noi investitii in cazul celor care azi sunt in dificultate cu afacerea pe care o au si vor sa se reinventeze profesional.

Citeşte şi 100.000 de persoane vor primi AJUTOR de la Guvern! Cine sunt românii care vor beneficia de acest lucru