100.000 de persoane vor primi AJUTOR de la Guvern! Cine sunt românii care vor beneficia de acest lucru

Guvernul va acorda pentru aproximativ 100.000 de vârstnici ajutor social în perioada stării de urgență, potrivit unui proiect adoptat luni în ședința de guvern.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 10:09
100.000 de persoane vor primi AJUTOR de la Guvern! Cine sunt românii care vor beneficia de acest lucru

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a prezentat proiectul la începutul ședinței, arătând ca vor fi decontate din fonduri europene mai multe măsuri. „E vorba de cei 1.000 de asistenți sociali și comunitari. După discuția pe care am avut-o cu Ministerul Muncii și îi mulțumesc doamnei ministru că ne-a acordat sprijin, avem o țintă de 100.000 de persoane vârstnice cu vârstă de peste 65 de ani care să fie sprijiniți în această perioada prin servicii sociale la domiciliu, am introdus și asistenți comunitari pentru că dacă, spre exemplu, este nevoie de administrarea unui tratament medical sau au alte probleme de sănătate pentru cei care sunt în vârstă și pe patul de suferință, să putem să intervenim prin intermediul asistenților sociali și să fim aproape în această perioada de dumnealor”, a afirmat Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că în proiectul de ordonanță sunt prevăzute 170.000 de pachete de igienă corporală, care sunt destinate celor care se află în carantină, plus copiilor de la casele de copii și persoanelor vârstnice din căminele de bătrâni, tot că și formă de protecție socială.