Patru zile libere pentru „grădinărit”, decretate de preşedinte

Premierul rus Vladimir Putin a decretat joi patru zile libere, inclusiv 7 mai, ziua învestiturii sale la Kremlin, oficial pentru ca ruşii să se ocupe de "grădinărit", au anunţat agenţiile ruse.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 14:35
Patru zile libere pentru „grădinărit”, decretate de preşedinte

Preşedintele ales nu a făcut nicio referire la depunerea jurământului care va marca revenirea sa la Kremlin după patru ani la conducerea Guvernului.

Putin a declarat că din 6 până în 9 mai, ruşii nu vor mai merge la serviciu, „populaţia exprimându-se în favoarea unor zile libere suplimentare pentru a merge la ţară, la grădinărit”.

Ziua de 9 mai, dată la care ruşii celebrează sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, este liberă în fiecare an. În plus, se va lucra în sâmbetele de 5 şi 12 mai în schimbul liberelor de pe 7 şi 8 mai.

Vladimir Putin a fost ales la preşedinţie cu aproape 64 la sută din voturi la 4 martie, în condiţii controversate şi în pofida unei importante mişcări de contestare.

După două mandate de preşedinte (2000-2008), el a părăsit Kremlinul pentru a deveni premier deoarece nu putea să deţină mai mult de două mandate consecutiv, conform Constituţiei.

El i-a lăsat funcţia de şef al statului unui subordonat, Dmitri Medvedev, care s-a retras în faţa mentorului său pentru a permite revenirea acestuia la preşedinţie în 2012.