Fosta şefă AEP Ana Maria Pătru a solicitat CAB anularea rechizitoriului întocmit de şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea

AVOCAT GARANTAT DE DNA – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a solicitat Curtii de Apel Bucuresti anularea rechizitoriului intocmit de seful DNA Ploiesti, Lucian Onea. Ana Maria Patru a depus probe ca la 5.12.2016, in timp ce era arestata, a fost pusa sa renunte la cei cinci avocati alesi si sa-l accepte pe cel recomandat de denuntatoarea sa Irina Socol, care i-a cerut sa recunoasca acuzatiile si sa renunte la probe. Apoi a fost eliberata (Documente)

RomaniaTV.net
23 apr. 2017, 18:12
Fosta şefă AEP Ana Maria Pătru a solicitat CAB anularea rechizitoriului întocmit de şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea

Acuzatii extrem de grave la adresa procurorului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto stanga), facute de fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru (foto dreapta) la Curtea de Apel Bucuresti care va judeca luni contestatia facuta impotriva Incheierii din 5.04.2017 a judecatorului de camera preeliminara a Tribunalululi Bucuresti, care a validat rechizitoriul DNA Ploiesti ignorand acuzatiile apararii. Contestatia a nimerit – intamplator sau nu – la vestitul judecator Dorel Matei, recunoscut ca un magistrat care imbratiseaza intotdeauna acuzatiile DNA.

Filmul celei mai spectaculoase arestari spectacol realizate de DNA anul trecut este urmatorul: In 16 noiembrie 2016, Ana Maria Patru a fost arestata la cererea „unitatii de elita” DNA Ploiesti condusa de Lucian Onea (preferatul Laurei Kovesi), plimbata in catuse in fata presei, apoi tinuta in arest circa 47 zile, pana in data de 24 decembrie 2016, cand a fost eliberata de seful sectiei penale a Tribunalului Prahova judecatorul Constantin Nita. Patru zile mai tarziu, mai precis la 28.12.2016, fosta presedinta a AEP a fost trimisa in judecata prin rechizitoriul 308/P/2016 semnat de procurorii de caz Lucian Onea si Cerasela Raileanu si verificat de adjunctul sefului Sectiei I a DNA Danut Volintiru.

La baza intocmirii rechizitoriului au stat „recunoasterile” facute de Ana Maria Patru, care a ajuns sa declare procurorilor DNA Ploiesti ca recunoaste acuzatiile acestora cum ca: „In anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale, suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in mun. Bucuresti. In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu A.E.P., precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare”.

Avocat recomandat de denuntatoarea Irina Socol si garantat de DNA

Practic, intregul dosar s-a bazat pe denuntul unei condamnate pentru evaziune fiscala de milioane de euro – Irina Socol (foto 2) patroana SIVECO (denuntatoare de serviciu a DNA), care are o gramada de dosare penale si care in acest caz a formulat denunt impotriva prietenei sale Ana Maria Patru la peste 7 ani de la comiterea asa-zisei fapte. Irina Socol a primit o condamnare foarte blanda si asta pentru ca procurorii DNA i-au pus vorbe bune la instanta in baza art. 19, in sensul ca a colaborat cu anchetatorii si a denuntat fapte penale.

Ana Maria Patru a fost arestata la 16 noiembrie 2016, pe baza denuntului Irinei Socol, cu spectacol televizat, fiind plimbata cu catuse in fata mass media. Avea acasa un baiat minor, de 17 ani, si se afla intr-o situatie psihica deplorabila. Initial a fost aparata de cinci avocati: Ene Cristian, Eliza Ene Corbeanu, Laura Cumanov, Vlad Toba si Andrei Razvan Dejeu.

Depusa in arestul CRAP Dambovita, din Targoviste, Ana Maria Patru a fost scoasa frecvent din arest si dusa la sediul DNA Ploiesti, in unele dati fara avocat. In doua randuri avem informatii ca a fost intampinata la DNA Ploiesti de fosta ei prietena denuntatoarea Irina Socol, care era chemata si venea personal la sediu. Aceleasi surse ne-au declarat ca procurorul Lucian Onea vorbea frecvent cu Irina Socol la telefon. Registrele oficiale pot demonstra scoaterile din arest si prezentele de la sediul DNA Ploiesti.

Presata ca nu-si va mai vedea copilul si adusa intr-o stare psihica critica, Ana Maria Patru a acuzat faptul ca la 5 decembrie 2016 a cedat, fiind in stare sa recunoasca orice. I s-a promis ca daca va face acord de recunoastere a vinovatiei va lua cu suspendare. Apoi i s-a spus ca nu se mai accepta intrucat „nu se vrea de sus de la Bucuresti”. Cert este ca la 5 decembrie 2016 a acceptat sa-l angajeze pe avocatul Ovidiu Bulai, un avocat putin cunoscut. Conform documentelor prezentate in facsimil, rezulta ca la data de 5 decembrie 2016 cand l-a angajat pe avocatul Ovidiu Bulai, Ana Maria Patru a renuntat la cei cinci avocati alesi, respectiv la avocatii Ene Cristian, Eliza Ene Corbeanu, Laura Cumanov, Vlad Toba si Andrei Razvan Dejeu. Cine ar fi renuntat la un maestru precum Cristian Ene in favoarea unuia putin cunoscut ca Ovidiu Bulai?

Citeşte mai mult pe luju.ro