Paul al României, dus în fața instanței, în Franța. Ce urmează pentru „Prințul” condamnat la închisoare

„Prințul" Paul al României trece prin momente dificile. Luni a fost capturat, iar astăzi ajunge în instanță, în Franța, pentru a începe dezbaterea pentru procedura de extrădare în România, informează G4Media. 

29 iun. 2022, 11:06
Paul al României, dus în fața instanței, în Franța. Ce urmează pentru „Prințul” condamnat la închisoare
Prințul Paul a fugit în Portugalia

Paul al României va fi prezentat la Curtea de Apel din Paris. În ultimele două săptămâni, polițiștii români și cei francezi au desfășurat o serie de proceduri pentru capturarea „Prințului”.

Paul a fost capturat luni, 27 iunie, pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele. De fiecare dată când venea la local, era singur și purta mască anti-COVID. Cât timp era în cafenea, Paul petrecea foarte mult timp pe telefon, pe rețele de mesagerie.

Asupra lui Paul-Philippe a fost găsit un pașaport britanic. El s-a născut în Franța, dar nu are cetățenia.

 

„Prințul” Paul, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare

 

Fugarul a dispărut din țară după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. Paul al României s-a născut în Franța, dar nu este cetățean francez.

Curtea de Apel Brașov a stabilit sentința pentru Paul al României, găsit vinovat pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni.

În plus, jurnalistul Dan Andronic, patronul Evenimentul Zilei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Lia, soția lui Paul, ar fi declarat în trecut că fugarul ar fi, de fapt, în Portugalia.