Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Chiar dacă ieşim din UE, nu ieşim din Europa

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat luni, la Brăila, unde a fost prezent într-o vizită organizată de Muzeul Brăilei "Carol I", că Marea Britanie a fost dintotdeauna un partener cheie în dezvoltarea Brăilei şi că relaţia se va păstra în continuare şi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

12 mart. 2018, 15:55
Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Chiar dacă ieşim din UE, nu ieşim din Europa

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat luni, la Brăila, unde a fost prezent într-o vizită organizată de Muzeul Brăilei „Carol I”, că Marea Britanie a fost dintotdeauna un partener cheie în dezvoltarea Brăilei şi că relaţia se va păstra în continuare şi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Marea Britanie a fost dintotdeauna un partener cheie în dezvoltarea Brăilei. Chiar dacă în momentul actual ieşim din Uniunea Europeană, nu ieşim din Europa şi vom continua să construim legături minunate cu oraşul Brăila. Se ştie că la 23 iunie 2016 a fost un Referendum în Marea Britanie, în care majoritatea a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dar noi nu vrem să pierdem legăturile cu România şi cu alte ţări din Uniunea Europeană. Vrem să întărim mai mult legăturile în ceea ce priveşte schimburile comerciale, cultura, educaţia. Vom intensifica aceste legături, de aceea sunt aici, la Brăila”, a spus Paul Brummell.

Întrebat care vor fi condiţiile în care europenii vor circula în Marea Britanie după ieşirea din Uniunea Europeană, Ambasadorul Paul Brummell a răspuns că va fi într-adevăr un regim nou, dar acesta nu îi va împiedica pe românii care muncesc, studiază sau vor să viziteze Marea Britanie.

„Pentru cetăţenii români care lucrează şi studiază acum în Marea Britanie am stabilit un acord cu Uniunea Europeană, pentru a păstra drepturile lor. După ce ieşim din Uniunea Europeană va fi un regim nou, nu ştiu exact ce va fi, dar nu va fi un regim care să împiedice românii care muncesc, studiază şi vor să viziteze Marea Britanie”, a completat Ambasadorul Marii Britanii în România.

Ambasadorul Marii Britanii în România a fost prezent luni, în Brăila, în cadrul campaniei #BritainInRomania, iar programul vizitei a cuprins o conferinţă în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei „Carol I”, urmată de vizitarea secţiilor „Istorie Modernă şi Contemporană” şi „Etnografie şi Artă Populară” ale Muzeului Brăilei. AGERPRES/