Paul Ciuci vs. Leo Iorga: s-a terminat procesul legat de numele COMPACT. Ce a decis INSTANŢA

Războiul dintre Paul Ciuci și Leo Iorga pe numele Compact a fost tranșat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție București, după trei ani de procese.

16 iun. 2016, 15:00
Paul Ciuci vs. Leo Iorga: s-a terminat procesul legat de numele COMPACT. Ce a decis INSTANŢA

Paul Ciuci a câştigat procesul, astfel că Leo Iorga nu mai poate folosi numele Compact pe afișele evenimentelor la care participă.

Paul Ciuci (59 de ani) l-a invitat la tribunal, în 2013, pe Leo Iorga (51 de ani), pe motiv că pârâtul se foloseşte la greu de numele acestei trupe, din care, o vreme, a făcut şi el parte. După ce a cântat opt ani în renumita trupă de rock, Leo a rămas în memoria publicului ca fiind „Leo Iorga de la Compact”, iar unii organizatori de evenimente l-au anunţat pe afişe drept „Leo Iorga, ex-Compact”.

Considerând că acest lucru aduce grave prejudicii de imagine trupei, Paul Ciuci, actualul lider al formaţiei, l-a dat în judecată pe Leo, înterzicându-i să mai folosească numele Compact și cerând o despăgubire de 10.000 de euro.

„Vreau să subliniez că nu a intrat niciodată în discuție repertoriul trupei, ci folosirea numelui în paralel, fapt ce crea confuzie! De la început am fost de acord că oricine poate să cânte în concerte piesele compuse de mine! Niciodată nu am spus nu acestui lucru, din cauză că am convingerea personală că un cantec care place publicului poate fi cântat în orice ocazie și oriunde”, a precizat Paul Ciuci.


loading...