Paul Georgescu a înotat o milă la Cercul Polar de Sud, în condiţii extreme! Românul ar putea stabili PATRU recorduri mondiale

Paul Georgescu ar putea intra în Cartea Recordurilor, după ce a devenit primul înotător din lume care a parcurs o milă în apele îngheţate de la Cercul Polar de Sud. Fostul poloist a obţinut această performanţă în aproape 23 de minute şi ar putea stabili nu mai puţin de patru recorduri mondiale. 

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 16:39

Paul Georgescu s-a antrenat din greu şi a reuşit una dintre cele mai importante performanţe din cariera sa. După şapte zile de navigare din Ushuaia, Argentina, cel mai sudic punct de pe continentul american, fostul poloist a atins Cercul Polar.

„Mulţi nu pot ajunge aici pentru că navele nu pot patrunde din cauza că vremea este foarte rea. Noi ne-am încercat şansa şi am avut noroc”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Paul Georgescu a înotat în condiţii extreme la Cercul Polar de Sud şi ar putea intra în Cartea Recordurilor

Paul Georgescu a avut de aşteptat ca o familie de orci să plece din zonă pentru a putea înota în apele îngheţate din Antarctica. Românul a înotat fără oprire o milă (1,6 kilometri) şi a devenit primul om din lume care înoată în acest punct al Pământului.

„Acum am ajuns înapoi în portul Ushuaia și deci pot sa va împărtășesc un video din înotul meu care a durat 22:44. Temperatura apei a avut 0.6°!

Acesta performanta a dus la stabilirea a 4 recorduri mondiale:
Primul înotător din lume care înoată o mila la cercul polar
Cea mai rapida mila înotata la cercul polar
Cea mai rapida mila înotata vreodată în Antarctica
Cea mai rapida mila extrema(temperatura apei intre 0 și 1 °) din lume!”, a scris Paul Georgescu, pe Facebook. 

Cine este Paul Georgescu, primul român care a înotat la Cercul Polar de Sud

Paul Georgescu (41 de ani) este şi campion mondial de înot în ape înghetaţe pe distanţa de 500 de metri. El a devenit primul român care a înotat peste 1.5 km în apa înghețată, un record care i-a adus calificarea la C.M. de Ice Swimming (IISA 3rd, Winter Swimming World Championship) din Rusia.

Postul poloist din Bucureşti a cucerit titlul de campion mondial la 500 de metri înot în ape înghetate, stilul liber în perioada 14 – 17 martie 2019, la cea de-a treia ediţie a Campionatelor Mondiale de Ice Swimming de la Murmansk, în Rusia.

Paul Georgescu a mai doborât un record. La începutul lunii februarie 2019, a înotat o milă (1609 m / 1,609 km) sau echivalentul a 64 de bazine la o temperatură a apei de 3,2 grade Celsius în 22 de minute, 44 de secunde şi 19 sutimi.