Paul McCartney va lansa o carte de bucate cu reţete vegetariene

McCartney va lansa o carte de bucate cu reţete vegetariene, intitulată "Meat Free Monday Cookbook", cu scopul de a impulsiona o campanie pe care a iniţiat-o în 2009, prin care le cere fanilor săi mănânce mai puţină carne.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 14:27
Paul McCartney va lansa o carte de bucate cu reţete vegetariene

Numeroase vedete, printre care se numără actorii Gwyneth Paltrow şi Kevin Spacey, dar şi fostul model Twiggy, au dorit să contribuie la această iniţiativă şi i-au expediat fostului membru al trupei The Beatles reţetele lor vegetariene favorite, informează contactmusic.com.

Paul McCartney a scris şi un articol pentru prefaţa acestui volum, în care descrie beneficiile financiare şi ecologice aduse de diminuarea consumului de carne din dieta zilnică.

„În vremuri marcate de condiţii economice dificile, oamenii au descoperit că renunţarea la carne cel puţin o zi pe săptămână ajută bugetul familial. Putem face astfel o modificare uriaşă în bine şi să creăm un nou model alimentar pentru viitorul acestei planete frumoase pe care locuim cu toţii”, afirmă McCartney.

Volumul „Meat Free Monday Cookbook” are 240 de pagini şi va fi lansat cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, în Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda. Lansarea volumului în Statele Unite ale Americii este prevăzută pentru februarie 2012.

Încasările obţinute din comercializarea acestei cărţi de bucate vor fi donate în totalitate pentru a finanţa campania Meat Free Monday.

Inspirându-se dintr-un raport redactat de experţii Organizaţiei Naţiunilor Unite, Paul McCartney şi alţi membri ai familiei sale au lansat în iunie 2009 această campanie, cu scopul de a încetini efectele încălzirii globale.

Paul McCartney, care este vegetarian de foarte mulţi ani, a aflat din acel raport că şeptelurile de pe Terra sunt responsabile cu până la o cincime din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.


loading...